MegyEKEnni

Utolsó módosítás dátuma : 2019. június 27.

Mézes madzag vagy Trójai Faló?

MegyEKEnni


Mézes madzag vagy Trójai Faló?


Nos, az alcímben feltett kérdésre a válasz ebben a sorrendben igen és igen. De valójában nem csapunk be senkit, mert sosem csinálunk titkot abból, hogy ez a tábor elsősorban a természettudományokról szól, csak ezúttal azt mutatjuk meg, hogy a gasztronómiában hol rejtőzik a természettudomány. És hogy áll össze egy ilyen program? Mondom a receptet:
Hozzávalók kb. 40 személyre:
- 34 középsulis csillogó szempár (a vele járó tartozékokkal)
- 5 lelkes egyetemista hallgató, akik bármikor képesek a csillogó szempárokat további csillogásra bírni
- 5 napra szóló eseménydús program
- 20kg eper
- Korlátlan mennyiségű görög-, és sárgadinnye
- Citromfű és mentalevél
- 20kg cukor
- 3kg rizs meg egy csomó gyümölcs
- 3dl üvegfesték
- 4dl textilfesték
- 40db fehér póló
- és egy fizika tanár, meteorológus, aki amúgy szakács volt valaha
Elsőnek mutassuk be a gyerekeknek a Campust, majd adjunk nekik egy-egy fehér pólót és adjuk hozzá 4dl textil festéket. Ilyenkor magától áll össze 40db MegyEKEnni póló, de ha szükséges, használjuk a technológiai folyamatokhoz az egyetemistákból, bár általában ez szükségtelen. A következő lépésben forgassuk le az Ehető Tudomány következő epizódját egy földrajz tudóssal, majd desszertnek adjuk hozzá egy kis gyümölcsrizst is. Hívjuk egy vegyész professzort, készítsünk egy nagy adag eper lekvárt (és persze díszüvegeket), adjunk hozzá egy nagy adag gyógynövényszörpöt, amiről a Dékánasszonyunk is mesél, másszuk meg az Egedhegyet, közbe pedig kórusba üvöltsük: IGENIS KAPITÁNY!, ha esetleg felteszi a kérdést egy fizika tanár, hogy: MINDENKI KÉSZ?
Ha mindez összeáll, érezzük jól magunkat 5 napig, fonassuk be a hajunkat a táborvezetővel, ugráljuk ki az ablakon, együk meg az összes dinnyét, és döbbenjük rá, hogy a természettudomány nem is száraz, hanem ehető!
Jó étvágyat!
Gyertek jövőre is!

 

 


< Vissza