- INTÉZET
- |
- Szervezet
- |
- HALLGATÓK
- |
- KUTATÁS
- |
- KÉPZÉSEK
- |
- KONFERENCIÁK
- |
- FELVÉTELIZŐKNEK
- |
- HASZNOS LINKEK
- |
- Kémia TDK
Mikotoxin Kutatócsoport
Utolsó módosítás dátuma : 2020. október 27.
A csoportról
A Mikotoxin Kutatócsoport 2016 januárja óta működik csoportként intézetünkben. A csoport kutatási feladatai között szerepel a jelentősebb, élelmiszereinket szennyező mikotoxinok bomlásának vizsgálata különböző élelmiszerekben.
A kutatási feladatok között megtalálható a mikotoxinok, köztük a zearalenon, deoxynivalenol, aflatoxinok és ochratoxin-a élelmiszerekben megtalálható mennyiségeiknek és az éellmiszerkészítés során kialakuló bomlástermékeiknek a vizsgálata, bomlástermékik azonosítása.
További kutatási terület az élelmiszeralapanyagok mikotoxin mentesítése során kialakuló, a mikotoxinokból keletkező bomlástermékek azonosítása.
A kutatócsoport méréseiben aktív szerepet vállalnak az Élelmiszertudományi Intézet/Kémia Tanszék TDK hallgatói is.
A kutatócsoport tagjai:
Dr. B. Tóth Szabolcs
Tóthné Balogh Ágnes
Laub Luca Barbara
2016. 01.15.