Mikotoxin Kutatócsoport

Utolsó módosítás dátuma : 2020. október 27.

A csoportról

A  Mikotoxin Kutatócsoport 2016 januárja óta működik csoportként intézetünkben. A csoport kutatási feladatai között szerepel a jelentősebb, élelmiszereinket szennyező mikotoxinok bomlásának vizsgálata különböző élelmiszerekben.

A kutatási feladatok között megtalálható a mikotoxinok, köztük a zearalenon, deoxynivalenol, aflatoxinok és ochratoxin-a élelmiszerekben megtalálható mennyiségeiknek és az éellmiszerkészítés során  kialakuló bomlástermékeiknek a vizsgálata, bomlástermékik azonosítása.

További kutatási terület az élelmiszeralapanyagok mikotoxin mentesítése során kialakuló, a mikotoxinokból keletkező bomlástermékek azonosítása.

A kutatócsoport méréseiben aktív szerepet vállalnak az Élelmiszertudományi Intézet/Kémia Tanszék TDK hallgatói is.

 

A kutatócsoport tagjai:

Dr. B. Tóth Szabolcs

Tóthné Balogh Ágnes

Laub Luca Barbara

 

 

2016. 01.15.


< Vissza