- INTÉZET
 - |
 - Szervezet
 - |
 - HALLGATÓK
 - |
 - KUTATÁS
 - |
 - KÉPZÉSEK
 - |
 - KONFERENCIÁK
 - |
 - FELVÉTELIZŐKNEK
 - |
 - HASZNOS LINKEK
 - |
 - Kémia TDK
 
Mikotoxin Kutatócsoport
Utolsó módosítás dátuma : 2020. október 27.
A csoportról
A Mikotoxin Kutatócsoport 2016 januárja óta működik csoportként intézetünkben. A csoport kutatási feladatai között szerepel a jelentősebb, élelmiszereinket szennyező mikotoxinok bomlásának vizsgálata különböző élelmiszerekben.
A kutatási feladatok között megtalálható a mikotoxinok, köztük a zearalenon, deoxynivalenol, aflatoxinok és ochratoxin-a élelmiszerekben megtalálható mennyiségeiknek és az éellmiszerkészítés során kialakuló bomlástermékeiknek a vizsgálata, bomlástermékik azonosítása.
További kutatási terület az élelmiszeralapanyagok mikotoxin mentesítése során kialakuló, a mikotoxinokból keletkező bomlástermékek azonosítása.
A kutatócsoport méréseiben aktív szerepet vállalnak az Élelmiszertudományi Intézet/Kémia Tanszék TDK hallgatói is.
A kutatócsoport tagjai:
Dr. B. Tóth Szabolcs
Tóthné Balogh Ágnes
Laub Luca Barbara
2016. 01.15.

