- INTÉZET
- |
- Szervezet
- |
- HALLGATÓK
- |
- KUTATÁS
- |
- KÉPZÉSEK
- |
- KONFERENCIÁK
- |
- FELVÉTELIZŐKNEK
- |
- HASZNOS LINKEK
- |
- Kémia TDK
Tudományos diákkör
Utolsó módosítás dátuma : 2015. október 20.
Az intézetben működő TDK kutatások
Az Élelmiszertudományi Intézeten belül a Kémia és Élelmiszerkémiai Tanszéken működő TDK körön belül folyó kutatások a mikotoxinok vizsgálata, azok mennyiségi és minőségi analízisével kapcsolatos vizsgálatok folynak.
A mikotoxinok a penészgombák másodlagos aynagcseretermékei, amelyeknek a becsült száma százezres nagyságrendű, ennél jóval kevesebbet ismerünk. Élettanilag jelentős toxikus hatással 15-20 db bír.
Ezen mikotoxinok élelmiszeralapanyagokban és élelmiszerekben történő bontásának és bomlásának vizsgálatával fogalkozunk a TDK munkák keretében.
TDK munkát végző hallgatók bejelentkezése az Élelmiszertudományi Intézet TDK műhelyébe.