Tudományos diákkör

Utolsó módosítás dátuma : 2015. október 20.

Az intézetben működő TDK kutatások

Az Élelmiszertudományi Intézeten belül a Kémia és Élelmiszerkémiai Tanszéken működő TDK körön belül folyó kutatások a mikotoxinok vizsgálata, azok mennyiségi és minőségi analízisével kapcsolatos vizsgálatok folynak.

A mikotoxinok a penészgombák másodlagos aynagcseretermékei, amelyeknek a becsült száma százezres nagyságrendű, ennél jóval kevesebbet ismerünk. Élettanilag jelentős toxikus hatással 15-20 db bír.

Ezen mikotoxinok élelmiszeralapanyagokban és élelmiszerekben történő bontásának és bomlásának vizsgálatával fogalkozunk a TDK munkák keretében.

 

 

TDK munkát végző hallgatók bejelentkezése az Élelmiszertudományi Intézet TDK műhelyébe.

 

 

 

 

 

 


< Vissza