Világos Professzor és a Kutatók Éjszakája

Utolsó módosítás dátuma : 2019. szeptember 29.

A Kutatók Éjszakája délelőttjén a Líceum Dísztermében debütált az egyetem új természettudományt népszerűsítő projektje

Világos professzor és az intézetünk!

 

A Kutatók Éjszakája délelőttjén a Líceum Dísztermében debütált  az egyetem új természettudományt népszerűsítő projektje, bemutatkozott a diákok előtt Világos professzor. A Dolák-Saly Róbert által megformált karakter segítője Rázsi András, egyetemünk oktatója. Velük beszélgetett a Díszteremben Valkóné Révai Renáta egyetemi sajtóreferens. Rázsi András elárulta: elsődleges motiváció volt, hogy belátták: a fiatalok ma már jobban szeretnek videókat nézni, így ez megfelelő kommunikációs mód lehet a tudományok népszerűsítésére.

 

Dolák-Saly Róbert, egyetemünk jogelődjének egykori biológia-rajz szakos hallgatójaként elmondta: tiszteli és szereti a tudományokat, így betalált a szívébe a felkérés. Meglátása szerint az ember számára a világ megismeréséhez a tudományokon keresztül visz az út. A humorról úgy fogalmazott: egyfajta léleknyitó eszköznek tartja, mely ledönti a falakat az emberek között.

A vilagosprofesszor.hu   oldalon ötven videón keresztül ötven természettudományos: matematikai, földrajzi, biológiai, kémiai és fizikai fogalmat ismerhetnek meg. Rázsi András hangsúlyozta: a videókban nem viccelődnek a tudománnyal, csak humorosan tálalják a fogalmakat.

 


< Vissza