- INTÉZET
- |
- Szervezet
- |
- HALLGATÓK
- |
- KUTATÁS
- |
- KÉPZÉSEK
- |
- KONFERENCIÁK
- |
- FELVÉTELIZŐKNEK
- |
- HASZNOS LINKEK
- |
- Kémia TDK
Borkultúra fejezetei előadássorozat
Utolsó módosítás dátuma : 2017. február 10.
Érdekes és hasznos előadásokkal bővül a nagy érdeklődéssel látogatott Borkultúra fejezetei előadássorozat.
Tisztelt Hallgatók!
Várjuk a jelentkezésüket az előadássorozatra.
Kis izelítő a programból:
A borkultúra fejezetei – NBT_KE176K2
A II. félévi előadások témakörei és időpontjai
Az előadások helye: C-124. nagyelőadó; szerda este 18.00 óra*
Febr. 8. Borkultúráról általánosan. Bor a nagyvilágban és hazánkban.
(Dr. Rácz László, Kémia Tanszék EKE)
Febr. 15. A szőlő és bor karakterét befolyásoló tényezőkről.
(Dr. Rácz László, Kémia Tanszék EKE) Vendég: dr. Lékó László tanár, borász
Febr. 22.* Borkultúra kettős tükörben. Időpont 17.00 óra! Helye a Líceum földszinti könyvtára (Dr. Kállay Miklós, Keller Péter, Krupa Sándor, Dr. Cs. Varga István, Dr. Rácz László)
Márc. 1. A bor és az egészség.
(Dr. Abonyi János kardiológus főorvos, Markhot F. Kórház) Vendég: Dr. Bodó
Zoltán főorvos
Márc. 8. Egri és gyöngyösi szüretek hangulati elemekkel. (Kaló József) Vendég: dr. Petercsák Tivadar Hely: Kistályai úti pince (Kistályai út 37.)
Márc. 15. Nemzeti Ünnep
Márc. 22. Alkohol, bor és a magyar irodalom. (Kaiser László író, költő, dramaturg, kiadó) Vendég: Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész
Márc. 29. Magyar örökség – Világörökség. A Tokaji Borvidék bemutatása.
(Dr. Dankó József tanár, Tokaji Ferenc Gimnázium, Tokaj) Vendég: Dankóné Dr. Patkó Kornélia
b. Táplálkozástudományi ismeretek – Mit eszünk, mit iszunk?
(Dr. Csutorás Csaba, Kémia Tanszék EKE)
Ápr. 5. A borkóstolás is az intelligenciánk része.
(Dr. Dula Bence kertészmérnök c. főiskolai tanár EKE) Vendég: Pelle Béla borász
b. Élettudományok története és a bor. (Dr. Murányi Zoltán, Kémia Tanszék EKE)
Ápr. 12. Kitekintés az egri szőlészetekre, borászatokra. (Tarsoly József, Egri Hegyközség hegybírója) Vendég: Cseh Ferenc borász
Ápr. 19. Tavaszi szünet
Ápr. 26. A bor mint média. Hegyaljai és egri kötődés Hauser és Kis-Tóth professzori munkájukban. Hely: Szépasszonyvölgyi pince (Disznófősor 32.)
Máj. 3. Régiónk szőlészete, ennek tükröződése egyetemünkön. (Dr. Zsófi Zsolt SZBT EKE) Vendég: Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató KFK EKE
Máj. 10. A bor és a vendéglátás. (Kanyóné Dr. Rácz Kinga) Vendég: Kelemen Csaba színművész
Máj. 17. Számadás a megszerzett ismeretanyagból.
(Dr. Rácz László, Kémia Tanszék EKE)